sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Olispa aina pääsiäinen :)

Mutta harmi juttu kun se on vain kerran vuodessa :( On ollut tähän mennessä aivan mahtavat pyhät ja toivottavasti ne jatkuu loppuun saakka yhtä hyvinä!!!

On nimittäin mukavaa joskus leikkiä ammattilaista ja treenailla kuin he!! Tai ainakin sinnepäin ja melkein ainakin..

Pitkäperjantaina vedin "Projekti Kööpenhamina":n ensimmäisen ns. Marathon Key Session. Nämä treenit ovat nimetty ko. tavalla "koutsini" Marius Bakkenin maratonohjelmassa!! Valitsin treenini sub 2:45 -ohjelmasta ja se oli seuraavan kuuloinen:  40min eff1 + 30min eff2 + 40 min eff3. 

Noista efforteista hieman lisää.. Eli eff1 tarkoittaa pitkänlenkin/kevyen pk-lenkin vauhtia, eff2 pikkuisen pk- lenkkiä kovempaa, eli ehkä siinä Aer-kynnyksen hujakoilla ja sitten eff3 on suunnilleen maratonin kisavauhtia, jollei pikkuisen jopa yli.


Olin ennen treeniä hieman epäileväinen kuinka moisen rääkin jaksan tän kevään jälkeen vetää, kun on takana kuitenkin kolmisen kuukautta jalkavaivoja ja sen sellaisia..

No, treeni meni paremmin kuin hyvin ja alla faktat ja mahtavan näköinen sykekäppyrä:
40min eff1 126 & 4:46/km
30min eff2 145 & 4:11/km
40min eff3 165 & 3:54/km Kuten kuvasta näkyy, onnistui tuo vauhdin nosto melko hallitusti aina kun sen pitikin onnistua!! Mahtava treeni jota suosittelen kaikille!!Sitten treenin jälkeen pikku venyttelyt, muksut päikkäreille ja itse vaimon hierontapöydälle, missä 1h ja 20 min jalkahieronta!!! Tätä mä tarkoitin sillä, että on mukava joskus leikkiä ammattilaisurheilijaa ;) Tätäkin suosittelen kaikille!! Eli siis vaimoni on mitä loistavin urheiluhieroja, joten varauksia otetaan vastaan kommenttikentässä...

Lauantai oli jo pitkän aikaa sitten varattu lepopäivälle ja perheelle!! Lähdimmekin heti aamusta Sipoonkorpeen tekemään pienen aamupäivävaelluksen vaimon veljen perheen kanssa!! Upeita maisemia ja metsiä ja mikä parasta, vain muutaman kymmenen minuutin päästä helsingin keskustan hälystä!!! Paistoimme grillipaikalla nakit ja lämmitimme pizzaa, mitä parhaimmat eväät siis:) Sieltä sitten koko perheen päikkäreiden jälkeen saman vaimon veljen perheen luo syömään ja rentoutumaan (mitä nyt 4 alle 5 vuotiasta antoi rentoutua;)

Tänään aamulla oli sitten vuorossa viikon pitkis. Tämä lenkki oli vähän normaalista poikkeava, sillä ensimmäiset 1,5 h olin vaimon viimeistelyharjoituksen jäniksenä (menee juoksemaan 28.4 Tuusulaan puolimaratonin, johon olen suostunut alle 2h jänikseksi). Tavoite oli juosta 90min kisavauhtia, eli alle 5:40/km. No, vaimohan se onkin kovemmassa kunnossa kuin uskoinkaan ja mentiinkin sitten tuo 90min 5:19/km vauhtia!! Taitaa koutsi/jänis laittaa meille himpun verran kovemmat tavoitteet Tuusulaan.. ehkä joku 1:52 voisi olla sopivaa vauhtia?!

Vaimon jäädessä kotiin, jatkoin hölkkäilyä yksikseni ja nostin hieman vauhtia. 2,5h:n kohdalla tuntui niin hyvältä, että päätin juosta seuraavat 15 min vähän reippaampaa. Loppuretkutteluineen siis tuloksena mahtava 2h51min ja 33,86 km pitkä pitkälenkki!!

Viikkokilsojakin kerääntyi ihan mukavasti, 100,3km! Ensi viikolle luvassa 10min pitempi Marathon key session ja yli 3h:n pitkis!!

Tälläisiä postauksia varten mä tän blogin joskus väsäsinkin, joten toivottavasti näitä on tulossa lisää!!

Hyvää pääsiäsen jatkoa, jos ei oma riitä :)

2 kommenttia:

 1. Hei Mikko! Hieno blogi, huomasin tan vasta nyt :). Hyva etta olet paassyt jalkavaivoista ja Kopiksen maratooni on viela tahtaimessa! Oikein hyvaa loppupaasiaista teidan koko perheelle :). Terkuin, Karo & Anders

  VastaaPoista
 2. Kiitos Karo ja Anders!!

  Tää bloggaaminen on tälläistä kivaa pikku puuhastelua :)

  Ja Köpikseen ollaan toisaan menossa!! Jalkavaivat katosivat oikealla hoidolla, joka alkoi vaan harmittavan myöhään tuota köpistä varten, joten siellä ei ainakaan ennättyksiä tulla näkemään..

  Palaillaan!!

  -mj-

  VastaaPoista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....