sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kisaraportti pitkästä lenkistä

Eli kirjoittelenpas kisaraportin eiliseltä pitkältä lenkiltä :)

Olin lupautunut siis vaimon jänikseksi Tuusulanjärven puolimaratonille ja ainoa tavoite oli juosta matka alle 2h:n!!

Keli oli aurinkoinen ja lämmin, mutta tuuli oli todella navakka. Mutta kovasta tuulesta huolimatta, päätin ennen juoksua korkata shortsikauden alkaneeksi!!

Alkumatka päästiin taivaltamaan mielettömään myötäiseen tuuleen (n.8-9m/s) ja puolimatkaan saavuttiinkin jopa alle 1:55:00 loppuaikaan tähtäävässä vauhdissa.. Noo, sitten kun päästiin kääntymään jälkimmäiselle n. 10 km matkalle, niin tuli melko nopeesti selväksi se, että vastatuuli olisi aivan kauhea ja se hidastaisi matkantekoa radikaalisti!! Meikäläinen toimi loppuymatkasta siis jänishommien lisäksi myös tuulenhalkojana :)

15km kohdilla oltiin edelleen n. minuutti edellä tavoitetta, mutta 18km tolpalla olimme syöneet jo kaiken etumatkan ja olimme lähes sekunnilleen 1:59:59 vauhdissa. Tällöin oli jäniksen pakko todeta tilanne, eli meidän oli pakko nostaa hieman vauhtiamme, jotta tavoite täyttyisi..

Onneksi loppukilsoille jäi alamäkivoittoista ja osittain myötätuulistakin osuutta, joten Ellun loppukiri kantoi tuolta 18km tolpalta aina maalin asti ja maaliin saavuttiin helposti tavoite alittaen, eli oman kellon mukaan 1:58:24!! Järjestäjät eivät ilmoittaneet kuin bruttojat, joten omaan kelloon luotetaan tässä tapauksessa :) Viimeisellä kolmen kilometrin pätkällä ei vaimon suusta tullut sanaakaan.. (melko harvinainen tilanne;)

Joukkue Järvinen @ Tuusulanjärvi :)
Maaliin päästyämme iskettiin perinteiset mitalit ja palautusjuomat käteen. Oli muutes ensimmäinen kerta, kun kesken lenkin joku tulee antamaan mulle mitalia käteen ja onnittelemaan hyvästä juoksusta ;)

Hölkkäilin autolle, otin numeron rinnasta, juomapullovyön lanteille ja lähdin jolkottelemaan kohti kotia. Matkaa olisi vielä edessä n. 17-18km..

Loppumatkakin sujui hyvin ja 3:10 kohdilla vedin vielä Ryan Hallin ohjeiden mukaan 10x1min/1min rentoja vetoja n. maratonvauhtia.. nekin kulki ihan ok, vaikka matkaa olikin takana jo reilusti :) Kotipihaan saavuin kun kello löi 3h ja 3min. Suunnon GPS, näytti matkaksi 40,25, mutta sehän ei tunnetusti pidä paikkaansa ja näytti varmaankin 1,2-1,3 km liikaa.. Puolimaratonin ko podi mittasi n. 700 m ylimittaiseksi.. No toisaalta en mittaillut meidän verkkoja, jota hölkkäilimme 10-15 min, joten päiväkilsat on varmaankin juurikin tuo rapiat 40km..

Mutta olipahan mukava tapa juosta pitkis!! Ja tulipahan samalla testattua, että alle 2h:n puolimaratonin juoksee alle 120 keskisykkeellä (119 eilen) ;)

Nyt olisi ns. treeniviikot takana ja edessä 2 viikkoa kevyesti + kisaviikko!! Bakkenin ohjelmassa on kuitenkin se hyvä puoli, että treenit jatkuu melko kovina, mutta niiden kokonaismäärä laskee. Tällä viikolla oli 5 treeniä, ensi viikolla 4 ja sitten pari kolmen treenin viikkoa, joista siis viimeisen viikon vika "treeni" onkin maraton!!

Tästä jatketaan ja loppuun vielä eilisen moven datat tästä linkistä!!

2 kommenttia:

  1. Kiitos Muta kommentista!! En tiedä miksi se ei näy täällä, mutta mailiin se kuitenkin tuli ihan normaalisti?!

    Vaimo ei ainakaan vielä luvannut lähteä kokonaiselle, mutta jos joskus lähtee, niin olen puvannut toimia jäniksenä myös silloin :)

    VastaaPoista
  2. Joo, ihmettelin minäkin miksi se hävis. No, joka tapauksessa...

    Tsemppiä sinnepäin ja sullahan on jo kohta omakin koetus edessä.

    VastaaPoista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....