tiistai 5. heinäkuuta 2016

Kisaraportti: SM-viestit 2016

 No niin, nyt on muutama päivä kulunut uran ensimmäisistä SM-tason juoksukilpailuista (vetskukisoja ei lasketa), eli on kisaraportin aika :)

SM-viestit järjestettiin tänä vuonna legendaarisella Eläintarhan kentällä Helsingissä. Kenttä on tuttu monista Runner's High:n & omista ratatreeneistä ja jopa aluemestisviesteistä, joten melkein kotikenttäedusta voidaan puhua ;)

Lauantaina oli ohjelmassa 4x800m viesti. Kaikkine virallisine Callingeineen ja järjestäytymisineen kentälle, oli enemmän kuin mukavaa olla mukana "oikeiden" urheilijoiden keskellä. Kyllähän meidän joukkue keräsi katseita ja varmasti kommenttejakin yleisön ja muiden kisailijoiden keskuudessa, mutta suurin osa niistä oli ainakin juoksun aikana positiivisia ja järjestäjien taholtakin tuli kommentteja: "kiva seurailla teitä täällä" ja "hyvä että viesteihin uskaltautuu muitakin kuin vain seurojen ykkösjuoksijoita" jne..


Lauantain kasin viestiin päästiin starttaamaan Lahden Ahkeran Hannu Granbergin kanssa samalta radalta ja näin saatiin myös oikein kivasti TV-aikaa Ylen suorassa lähetyksessäkin :) Hannun kanssa oli muutenkin kiva startata, koska mies on tuttu Runner's High:n kautta ja hän antoikin vielä viivalla oikein hyviä vinkkejä tulevaan juoksuun.

Paukusta liikkeelle ja heti alussa kävi hyvin selväksi ettei kenelläkään toisella jengillä ollut avausosuudlle heitää minun tasoistani juoksijaa ja pääsinkin irti porukasta heti alkuun ja sain juosta oman osuuteni rauhassa omaa vauhtiani :D Ensimmäinen kierros n.66-67s ja sitten toisella kierroksella räpiköin happoja vastaan sen minkä pystyin ja toin viestin vaihtoon n. 2.16 kohdilla.


Kakkososuuden juoksi J-P Hassinen, joukkueemme nestori. Kolmososuudelle säntäsi K. Akkanen, joka puolestaan päästi matkaan J. Lehdon. Maalissa aika pysähtyi lukemiin 9.47,78 ja uusi hieno Runner's Clubin seuraennätys oli syntynyt!

Ennen miesten kasia myös uuden seuraennätyksen juosseet RC:n naiset kannustivat hienosti ja kisan jälkeen olikin aika RC:n yhteiskuvan :)Sunnuntaina oli sitten vuorossa 4x1500m. Jalat tuntuivat jo alkuverkassa todella nihkeiltä ja oli selvää, että edellisen päivän hapot olivat edelleen jaloissa ja kropassa. Tai ainakin kroppa oli todella väsy.

Sunnuntain kisan avausosuuden otti itselleen joukkueemme nestori Hassinen. Hänkin pääsi ihan kivasti telkkariin startissa ja myös kierroksella ohituksessa :) Itse juoksin tällä kertaa kakkososuuden. Juoksu tuntui raskaalta alusta asti ja liian kovan ekan kierroksen (n.70sek) jälkeen olikin melkoinen taistelu vaihtoon asti pääsemiseksi :D Oma osuusaika 4.40 - 4.42. Kolmososuuden juoksi tällä kertaa J. Myylyniemi ja nelososuuden ratadebyyttinsä tehnyt T. Nikula. Kello pysähtyi aikaan 20.00,40, joka jäi hieman seuraenkasta.

Sunnuntain joukkuekuva :)
Kaiken kaikkiaan siis oikein mukava ja positiivinen kokemus nämä uran ensimmäiset, joskaan ei viimeiset, SM-viestit olivat! Ensi vuonna #RCgoesTampere ja SM-viestit saavat toivottavasti lisää RC meininkiä myös ensi kesänä! Tuosta vielä virallisiin tuloksiin tämän vuoden osalta

Nyt hyvä treeniviikko alle ja maanataina 5000m ennätyksen kimppuun Aluemestarusskisoissa Vantaan Hiekkaharjussa! Sen jälkeen olisi tarkoitus vetää tiukka 4 päivän valmistautuminen Joroisten 1/2 IM kisaan, jonka jälkeen palautellen kohti 1.8 starttaavaa 16 viikon projektia #RHvamosValencia.

Vamos Vamos ja palaillaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....