torstai 31. joulukuuta 2015

Blogi- ja treenivuosi 2015

No niin, on aika taas vetää vuosi yhteen näin blogikirjoituksen muodossa. Edellisvuosina tämä yhteenveto on ollut melko kattava, mutta tästä vuodesta ei saa kattavaa sitten millään ;)

Vuosihan lähti käyntiin laihiksella, niin kuin useampi vuosi tässä peräjälkeen on lähtenyt :) Samalla oli päällä myös nilkkalukko, joten senkin puolesta voidaan puhua oikein perinteisestä vuoden aloituksesta. Tammikuun alkupuolella J. Kangas avasi nilkkalukon ja sen jälkeen treenailin vähän kaikkea vähän. Uin, vesijuoksin, sotkin crossarilla ja kuntopyörällä & kävin muutaman kerran lenkilläkin.

Helmikuussa alkoi treenit, etenkin juoksu sellaiset, kulkemaan ihan kivasti. Paino putosi ja juoksukin alkoi tuntumaan taas pitkästä aikaa juoksulta. Helmikuun lopun pilasi kuitenkin tajuttoman kova influessa, jonka kourissa ja siitä toipumiseen meni n. 3vk aikaa. Kunto oli taas lähtökuopassa.
Kaikkien aikojen flunssa :/
Maaliskuun alku meni vielä influenssasta toipumiseen ja loppu treenien uudelleen käynnistämiseen. Sellainen kuukausi.

Huhtikuusta muistan ainakin Beer Mile debyytin, Karhuviestin ja sen että juoksu alkoi kulkemaan oikeinkin kivasti ja jalat toimi. Tuolta Beer Milelta tulikin vuoden ensimmäinen PB (11.26,5) :) Myös sen kisan ympärillä häröillyt CEO:n polttarit olivat ehdottomasti yksi tämän vuoden kohokohtia! Karhuviestistäkin tuli sarjan palkintopallisijoitus ja sekös lämmitti mieltä kovasti :)

Beer Mile
Karhuviestin palkintopalliselfie
Toukokuu alkoi varsin lupaavasti, kun pääsin voittamaan Helsinki Central Park -runin miesten sarjan. Koko kisan voitti L. Markovaara. Keskivaiheilla kuuta revähtikin sitten oikea etureisi, joten ei päässyt juoksumopo keulimaan vielä toukokuussa.. Reisi antoi hölkkäillä melko nopeastikin, mutta kovemmat treenit se esti viikoiksi.

Markovaaran kannassa vielä puolimatkassa :)
Kesäkuussa vietimme viikon perheen kesken Kreetalla, jossa oli oikein mukava kuntoutella etureittä ja ottaa muutenkin rennosti. HHM tuli vedettyä töiden merkeissä läpi ja kuun lopussa alkoi valmistautuminen kohti lokakuun alun Munchenin maratonia! Voi pojat, aikaa oli 16 viikkoa ja reisi kesti taas juoksemista!

"töissä" Helsinki Half Maratonilla :)
Vesijuoksua Kreetalla
Heinäkuussa juhlittiin Coachin ja Caritan häät. Ne oli vähintään polttareiden veroiset juhlat ne! Varsinkin morsiammen isän puhe oli legendaarisen kova! Myös Joroisilla duunikavereiden kanssa vietetty viikonloppu & siinä sivussa vedetty pikamatkan triathlon kisa oli mukavaa vaihtelua juoksemiselle :) Pystyin myös Heinäkuussa noudattamaan treeniohjelmaa juoksun osalta täydellisesti. Oli vahvan nousukunnon merkkejä ilmassa :)

Joroinen & pikamatka ja Team Suunto :)
Elokuussa tuli juostua kesän ainut ratakisa, nimittäin pm-kisojen 5000m. Tuloksena oli uusi PB (16.50,92) ja pm-hopea Coach-Nummelan jälkeen. Elokuuhun osui myös toinen PB-juoksu. Kympin enkan sain juostuksi Runner's Twilightissa ja se kirjataan nyt 35:18. Nyt jälkikäteen tarkasteltuna olin Elokuun lopussa kaikkien aikojen kunnossa ja juoksu tuntui sellaiselta, miltä se ei ole ikinä tuntunut! Mutta määrät olivat myös kovat ja jälkikäteen vähän liiankin kovat..

Vuoden toinen palkintopalliselfie :)
new 10km PB (35:18)
Elokuun kilsat olivatkin sitten liikaa...
Tuli Syyskuu ja sen 18. päivä. Juoksu oli kulkenut alkukuun täydellisesti ja kaikki oli helppoa. Olin juuri tullut aamulenkiltä, kun suihkun jälkeen vasemman jalan akillesjänteeni tuntui kipeältä. Ja se kipu vaan paheni seuraavat viikot ja kuukaudet, vaikka en edes juossut ollenkaan, joten siihen lenkkiin loppui käytännössä mun kausi ja sitä myöten myös valmistautuminen Munchenin maratonille. Kävin avauttamassa nilkkani, joka oli jälleen kerran todella umpilukossa. Mutta tällä kertaa pelkkä nilkan avaus ei riittänyt vaan akilles oli rasittunut/tulehtunut sen verran pahasti, että sitä tässä on tänne loppuvuoteen asti enemmän tai vähemmän kuntouteltu.

Ah niin tuttu näky loppuvuodesta..
Lokakuu ja samalla Marraskuu menikin sitten edellä mainittuihin toimenpiteisiin. Paino nousi kilon viikkossa ja olin aika pohjalla kaikilla muillakin kuin puntarilla mitattuna. En oikein jaksanut edes korvaavia tehdä tällä kertaa, punttisalia lukuunottamatta. Motivaatio oli kateissa/lomalla pitkän pitkän aikaa.. Lokakuun alun RH:n maratonreissu Muncheniin oli toisaalta ehdottomasti tämän treenivuoden kohokohta. Harmi vaan kun en päässyt sitä kruunaamaan uudella maraenkalla, vaan jouduin tyytymään sianjalkoihin, litran bisseihin ja muiden kannustamiseen, mitkä tosin oli oikein mukavaa puuhaa nekin :)

Turistit
Afterrunit
Koko RH-joukko yhes koos
Joulukuussa kävin magneetissa ja sen jälkeen sain kortisonia akillekseen. Kortisoni tuntui rauhoittavan akilleksen, mutta samaan aikaan tulehtui kantapää. Nyt vuoden vikoina viikkoina olen päässyt kokeilemaan juoksua taas pitkästä aikaa, joka on ollut melkoisen työlästä hommaa n. 10 ylimääräsien kilon kanssa.

Eli sellainen treenivuosi. Taas. Paljon taas sattui ja tapahtui. Olin loppukesästä elämäni kunnossa, mutta loppuvuodesta kaukana siitä.

Mutta jos ottaa juoksun ja tän kilpakuntoiluhössötyksen pois laskuista, niin vuosi oli mahtava! Paljon hyviä juttuja tuli koettua ja päälimmäisenä mielessä on lasten harrastukset, joista on tullut uusi "harrastus" koko meidän perheelle. Poika pelaa into piukeana futista ja kehittyy siinä päivä päivältä paremmaksi. Tytär taas vetelee jo spagaatit, linnunpesät, sun muut taikatemput tosta noin vaan ja on myös intona omasta voimistelu harrastuksestaan :)

Tästä on siis hyvä startata uusi vuosi uusin kujein. Nyt kun tätä vuosiraporttia rustailin, niin mun tän hetken tilannehan on jopa parempi kuin vuosi sitten ja silti sain itseni treenattua tänä vuonna elämäni kuntoon. Nyt vaan viisaammin ja paremmin asioita tehden kohti uusia koitoksia :)

Tavoite on vuoden alkuun hieman laihtua (nyt torstaina itseasiassa jo 2,7kg kevyempänä kuin maanantai aamuna (82,9-->80,2) :)) ja siinä samalla liikkua mahdollisimman paljon jalkojen ja muiden ruumiinosien kunnosta riippuen. Juoksutavoitteita katsellaan sitten joksus jos jalat antaa myöden :) RH:n ensi syksyn seuramatka suuntaa Valencian (20.11.16) maratonille, joten aikaisintaan siellä maratonia voisin harkita.. Juoksin silloin tai en, niin #RHvamosValencia anyway ;)

Alla vielä Movescountin treenidatat koko vuodelta. Aika hauska että juoksin loppujen lopuksi noinkin paljon, vaikka syyskuun puolikas & loka, marras ja joulukuu jäivät käytännössä juoksematta kokonaan... Meikäläisen henkilökohtainen enkka (3926km) vuodelta 2011 jäi kuitenkin rauhaan, edelleen :)


Loppuun vielä kiitokset perheenjäsenille ja Coach-Nummelalle. Jatketaan tästä ensi vuoden puolella, eli huomenna :)

1 kommentti:

  1. Tulkoon ensi vuodesta terveempi! Hyvät uudet vuodet. Nyt nukkumaan ja aamuksi töihin! :)

    VastaaPoista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....