keskiviikko 23. syyskuuta 2015

#RHgoesMunchen -projektin päätös.

No niin, on varmaankin aika naulata viimeinen naula #RHgoesMunchen -projektin arkkuun. Akilles on nyt niin kipeä, että sillä ei parin viikon päästä maratonia juosta. Tai jos juostaan, niin hyvin hitaasti ja ilman minkäänlaista kisaan valmistavia treenejä. Nilkasta avattiin eilen fyssarin toimesta ylempi ja alempi nilkkanivel, pari jalkapöydän niveltä ja kantaluukin saatiin liikkumaan sekin.. Akilles kipu kuitenkin jäi.

Tällä hetkellä harmittaa todella paljon, sillä alle 3 viikka sitten olin elämäni kunnossa ja kaikki näytti projektin lopun suhteen hyvältä! Kalenterissa oli kovia viikkoja, joiden aikana oli vielä tarkoitus juosta ratakymppi ja puolikas, tehdä pari kolme avaintreeniä ja sitten kevennellä kohti syksyn ja koko vuoden pääkisaa. Sitten tuli flunssa, siihen perään nilkkalukot, jotka sitten aiheuttivat akillesvamman.

Kävin varmuuden vuosi tarkistamassa nilkkojani aina kesään asti FTK:lla. Sitten tuli lomat sun muut, eikä vammoja eikä tuntemuksia ollut, joten tarkisuskäynnit jäi varaamatta ja käymättä. Jossittelu on turhaa, mutta JOS olisin niitä jatkanut, niin tilanne olisi varmaankin eri. Opin tästäkin taas jotain, ehkä.

Oikeastaan fiilis on tällä hetkellä varsin outo. Koko kesän hyvin mennyt projekti loppuu todella ikävästi kropan hajoamiseen viimeisillä viikoilla. Paljon olisin varmasti voinut tehdä toisin. Olisin voinut juosta vähän vähemmän ja tehdä korvaavia lajeja jalkoja säästellen. Olisin voinut käydä FTK:lla nilkkojani tarkistuttamassa. Olisin voinut olla tulematta kipeeksi jne jne. Mutta tässä ollaan ja se on fakta.

Ensi kaudelle olin jo suunnitellut Coach-Nummelan kanssa, että jättäisin maratonit ensi vuonna juoksematta ja keskittyväni pelkkiin rata- ja lyhyihin katukisoihin, mutta saas nähdä nyt. Jotenkin ei jaksa suunnitella nyt edes huomista aamua, joten jätetään noi isot suuntaviivat vielä ensi kaudelle vetämättä. Jotenkin onnistunut maraton projekti houkuttelisi kyllä sekin... Mutta kestääkö nää mun jalat sellaista treeniä, mitä itse haluaisi ylläpitää. Vai pitääkös tässä alkaa keksiä jotain IronManejä sun muita, joissa tehdään muutakin kun juostaan.. En tiedä.

Mutta katsellaan nyt muutama viikko mihin akilles asettuu ja sen jälkeen päätän juoksenko Munchenissä urani hitaimman maratonin hölkäten ja after runeihin janoa hakien..

Mutta nyt v*tuttaa. Ja näin.

14 kommenttia:

 1. Eipä tuohon voi tässä vaiheessa muuta sanoa kuin voihan V.

  t. ex kolleega J-P

  ps. kiitos blogistasi,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks! Kyllä täältä tullaan vielä, ellei nopeampana, niin ainakin henkisesti vahvempana ;)

   Poista
 2. Ikävä juttu, mutta tuostakin noustaan! Itselläni projekti Berliinin maraton on kariutumassa maanantain sairastumiseen - nyt on ääni kateissa ja pientä kuumetta pukkaa. tunnelmat aika tavalla maassa, mutta pakko yrittää löytää jotain korvaavaa tilalle vielä tälle vuodelle. Lasten päiväkoti on meillä tuonut ikävää jälkeä, kun iskäkin tuntuu sairastuvan moninkerroin useammin kuin aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan, tsemppiä sinne! Päiväkoti ja koulu ja flunssat tuttuja täälläkin. Toivottavasti korvauskisa löytyy ja pääset tykittelemään vielä tänä syksynä marakunnon pihalle :)

   Poista
 3. Maraton on perseestä.
  2012 Vantaa flunssa - DNS
  2014 Pariisi flunssa - DNF
  2015 Berliini flunssa+selkäkivut DNS

  Onneksi nimi on Frankfurtissa, Pariisissa ja Tukholmassa niin ei kerkeä vaipua masennukseen. Tsemppiä toivotellen,
  Simo-Pekka Fincke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Ja syvältä!!

   Toi on hyvä idea alkaa ilmoittautumaan jo seuraaviin :) Ehkä itsekin laitan esim Berliinin arpalipun vetämään.. tai sitten tosiaan keskityn alimatkoille ensi vuonna, katsotaan nyt.

   JA kiitos tsempeistä! Vastatsempit sinne selän ja flunssan kanssa..

   Poista
 4. Paska homma kun et pääse ulosmittaamaan työn tuloksia. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Mutta tyhmästä päästä kärsii vasen akillesjänne :D

   Poista
 5. Aika paska homma. Oot vetänyt todella hyvin, mutta mieleen hiipii ajatus että ehkä snadilla riskillä? Peruslenkit oot kai juossut aika kovaa (30-40 sekkaa hitaammin kuin maravauhti). Toisilla toimii, toisilla ei. Syksyllä kannattaa syynätä päiväkirjoja huolella, siellä se totuus on aina. Nyt relasti ja jalka kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, melko kovaahan nuo kevyet tuppaa hyvässä kunnossa menemään.. Pitäisi vaan juosta ne vaikka 100 keskisykkeellä ja keskittyä kevyeen vauhtiin.. Vaikka kyllä määrä noita ekstrakevyitäkin juoksen, jossa vaihti on 5/km..

   Mutta entistä viisaampana kohti kautta 2016 :)

   Poista
 6. Harmi indeed, was really looking forward to seeing what you could have done with your huippukunto, a few weeks ago. My pr was really in danger, I think.

  No niin. Nyt perkele. Berliiniin 2016.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berlin is a one choise for the next season! Others are Frankfurt, san Sebastian, Firenze.... :)

   Poista
 7. Voihan P! Triathlonin pariin vaan, pysyy jalat kunnossa. :) (sairauksilta nyt tuskin välttyy) Se on kivaa, jos vaan uinti maistuu, mutta sullehan nyt maistuu melkein kaikenlainen kestävyystreeni. Kun ostat tri-pyörän, niin alkaa maistua vielä enemmän.

  Mutta ehkä jollain konstilla ne jalat pysymään kunnossa, jos jaksaisi hoitaa kaikki nuo jossittelun arvoiset asiat. Itse en jaksa. Joten tässä ollaan. :) 75km juoksuviikkoilla maratonille...

  t. Heini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Triathlon on bucketlistalla, mutta vasta sitten vanhempana :)

   Tsempin Berliiniin vaikka et tätä varmaan ennen starttia luekaan :) mun veikkaus 03.04.04

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....