tiistai 2. joulukuuta 2014

Mallasputki on nyt ohi, onneksi.

Juoksijoiden keskuudessa on tullut varsin suosituksi kummajainen nimeltä Marrasputki (siis marraskuu, jossa juoksua tulee joka päivälle) Itse en ole moista ikinä tehnyt, mutta itse tuli sen sijaan vedettyä melkoinen Mallasputki! Marraskuuhun nimittäin mahtui Runner's High:n pikkujoulut, Varjo-Varpajaiset, vaimon valmistujaiset ja duunin pikkujoulut. Ja kun laskee noi yhteen kuukauteen mahtuvat viikonloput, niin lepopäiviä ei juuri jäänyt. Onneksi tämä vaihe on nyt ohi ja kalenterissa näyttää olevan tyhjää aina tuonne kevääseen saakka noista juhlista sun muista kissanristiäisistä :)

Treenit ovat siis olleet sitä, että viikolla tehdään jotain hyödyllistä ja sitten viikonvaihteessa pilataan se hyöty juhlimalla (joka on sekin ihan kivaa, aina silloin tällöin) plus vielä se, että seuraava alkuviikko palaudutaan edelleen juhlista :)

Nilkkakin on taas ilmoitellut itsestään ja pienä lukkotiloja siellä on taas olemassa. Kävin tuossa viikko takaperin Helsingin Urheiluhieronnassa Tuukka Häkkisen vastaanotolla. Hän löysi paljonkin ongelmia jaloista, lähinnä lihasten ja nivelten jumitiloja ja vastaavia. Nilkkaan saatiin jo yhdellä kerralla paljon enemmän liikettä ja uudelleen olen menossa ensi viikolla. Lisäki sain monia nilkan alueen kotijumppaohjeita, joita olen nyt pyrkinyt päivittäin tekemään. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan Tuukkaa! Hän selkeästi haluaa selvittää vaivojen juuren, eikä pelkästään hoitaa jo syntynyttä vammaa..

Eli pitkälti nilkan ehdoilla täsä taas mennään. Vielä olen päässyt treenailemaan suht normaalisti, mutta katsellaan että miten tämä tästä taas kehittyy..

Aktia Cupin jälkeen en ole kisoihinkaan osallistunut, jos mukaan ei lasketa viime sunnuntain Helsingin Olympia maratonin uusintaa ;) Kyseessä oli Petteri Muukkosen järjestämä Movember juoksutapahtuma, jossa kerättiin varoja syöpätutkimukselle. Tarkoituksena oli juosta Helsingin vuoden 1952 Olympia maratonin reitti uudelleen. Ihan reittiä pitkinhän ei enään voi juosta, koska iso osa reitistä sijaitsee nykyisen Tuusulanväylän alla ja Oulunkylässä sun muuallakin on maisemat vähän muuttuneet...
Muukkosen itse vetämä kärkijoukko (4.50/km -ryhmä)
Itse osallistuin tähän niin, että hyppäsin kyytiin kodin läheltä (n.10km kohdilta), juoksin kääntöpaikalle ja sieltä takaisin Tammistoon (n.30km kohta). Eli oman lenkkini pituudeksi tuli siirtymineen n. 25km. Olipas mukava tapahtuma ja tuottojakin saatiin ihan hyvin kerättyä ja vieläpä hyvään ja tärkeään tarkoitukseen, joten sunnuntain pitkiksestä voi olla joskus hyötyäkin :)

Nyt tulevana perjantaina olisi tarkoitus lähteä Esport Arenalle kokeilemaan, että miltäs se 800m kisailu oikein tuntuu :) Eli luvassa olisi debyytti ko matkalla. Jos viivalle päädyn, niin tavoitteena olisi juosta alle 15sek positiivinen splitti, ajalla ei mtään väliä :) Ja tämän lisäksi olisi tarkoituksena lähteä lauantaina tekemään VK/MK-treeniä Keravalle Hyvä Suomi -juoksuun. Matkana Keravalla joko 5 tai 10k, en ole vielä päättänyt.

Pyrin myös kirjoittelemaan tänne vähän ahkerammin, sillä viime viikkoina on jäänyt jorinat vähän vähemmälle :)

2 kommenttia:

  1. Toi mallasputki on aika hyvä nimitys :) Itse olen vetänyt hieman samanlaista putkea, tosin sillä erotuksella että takana on kahdet pakkanaalit ja työpaikan pikkujoulut siintää vasta edessä tulevana perjantaina. Sen jälkeen täälläkin homma rauhoittuu. Kuten totesit, tämäkin on välillä kivaa, mutta mitään palautumista tuskin tapahtuu. Mullakin alkuviikko menee vielä kärvistellessä jos on viikonloppuna tullut juhlittua.

    VastaaPoista
  2. Asiallinen blogi mutta vaihda nyt ihmeessä fontti johonkin helpompilukuiseen :D

    VastaaPoista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....