perjantai 11. heinäkuuta 2014

Kisaraportti: Viikin Viitonen #20

No niin, on taas aika kisaraportin :) On muuten mukavaa kun pääsee taas kirjoittelemaan näitä JUOKSUkisaraportteja ja juoksusta yleensäkin :) On se vaan paljon mukavampaa kuin nilkoista, vesijuoksusta, fillaroinnista ja muista lajeista kirjoitteleminen :)

Eilen juostiin järjestyksessään 20. Viikin Viitonen, joka on mielestäni yksi kaikkein mukavimmista juoksutapahtumista! Reitti on poskettoman kaunis, mukana aina tuttuja ja järjestävä taho on omaa luokkaansa sekin :) Tätä ennen olen juossut Viikin Viitosen kisoissa #13 ja #17 :)

Kisaa ennen arvelin, että 17:45 voisi olla nykykunnon puolesta alitettavissa, mutta eka vitosen kisa n. vuoteen on aina vähän arvoitus + että viikonlopun valmistautuminen ei ollut ihan optimi. Paikalla oli lähes 150 juoksijaa, joten juoksuseuraa samoihin vauhteihin löytyisi varmasti. Eturivistä starttasi myös oma koutsini ja ystäväni Aki Nummela, joka oli eksynyt paikalle kuultuaan, että reittiennätyksestä (16:14,5) on luvattu ruokapalkinto (paikalla oli siis Mauliton ruoka-auto)

Mukana oli myös vanha ystäväni futis- ja kouluvuosilta Lahesta, eli Jukka Sillankoski, jonka kanssa taistelimme muutama viikko takaperin Väläkän lenkillä tasapäisesti :)

Alkuun lähdin Jukan peesiin ja alku mentiinkin mäkivoittoisella ensimmäisellä kilsalla 3.39. Toiselle kilsalle mahtui myöskin mäkiä ja se tultiin ajassa 3.32. Tässä vaiheessa tuntui ihan hyvältä ja hengityskin kulki ok. Jukka oli tässä vaiheessa edelleen mukana, niin kuin n. 5 muutakin juoksijaa. Siinä oli hyvä porukka taivaltaa.
Helsingin maaseudulla on kiva juosta :)
(Kuva Jussi Myllyniemi)
Kisan puolivälin jälkeen reitti nousee taas hieman laskeutuu peltoaukealle, jossa oli tällä kertaa avustavana tekijänä myötätuuli (!?) Tällä aukealla puhaltaa aina vastaan, mutta ei tällä kertaa. Outoa. Päätin samalla siirtyä joukon keulille ja vähän lisätä vauhtia. 3. kilsa tuli mäkien takia 3.36 ja sitten neljäs hyvään myötäiseen 3.24. Vikalla kilsalla tuli yksi kaveri joukostamme ohi ja juoksin hänestä sen 5-7 sekuntia perässä maaliin asti. Vika kilsa tuli kellon mukaan 3.26. Maalissa puuskutti, mutta mikä tärkeintä, Jukka jäi selän taakse 11 sekunnin turvin ;)

Raastosuoran päässä. Tällä kertaa tosin myötäiseen tuuleen, niin ei ihan niin raastosuora kuin yleensä on ollut ;)
(Kuva Jussi Myllyniemi)
Kisan viralliseen iPadiin napsahti aika 17.39, joten olin aika hyvin ennen kisaa kuntoni tiennyt. Täytyy olla tyytyväinen aikaan, sillä aika alkuvaiheessahan tässä vielä nilkkavamman jäljiltä ollaan :) Myös kilsavauhteihin olen tyytyväinen, sillä hyvä negatiivinen splitti tuli juostua ja se harvinaista nykyään meikäläiselle :)

Kisan virallisissa tuloksissa olin 6. (viralliset tulokset)

Täältä löytyvät Suunnon keräämät datat juoksusta. Sykkeet ainakin olivat tasaisen nousevat :) Olen huomannut sellaisen seikan, että sykkeet saa paljon korkemmalle kuin ennen telakkaa? Mistäköhän moinen johtuu? Huonompi kuntoko sen selittää?

Kisasykkeet ovat huomattavasti korkeammalla kuin ennen telakkaa...
Kisan jälkeen ainakin hymyilytti, joten hyvä kisa takana :)
(Kuva Jussi Myllyniemi)
Tästä on hyvä jatkaa #munkkivaimaratoonari -projetia eteenpäin :) Palaillaan taas asiaan ja seuraava kisakin odottelee jo tiistaina, kun olisi tarkoitus tehdä ulkoratakisadebyytti aluemestaruuskisojen 5000m juoksussa. Coach-Nummelan mukaan 17 pitää mennä rikki tai saan potkut.. itse ajattellin lähteä rikkomaan omaa PB:tä, joka on 17.17, mutta katsotaan nyt säät ja tuulet ensin ;)

Ai niin, nälkäinen Coach-Nummela juoksi kuin juoksikin sen reittiennätyksen. Nyt se kirjataan 15.30!

Onnellinen juoksija palkintonsa kanssa :)
(Kuva Nummelan omasta kamerasta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....