maanantai 3. maaliskuuta 2014

Tikit takana, elämä edessä

No niin, laskuri tuolla mun projektin sivuilla näyttää siltä, että leikkausesta olisi kulunut 11 vuorokautta. Tänään alkoi duunit, joten sairausloma on nyt sitten lusittu.

Tänään aamulla kävin poistattamassa tikit jalasta ja huomiseen olisi kuulemma hyvä odotella altaaseen menoa.. Kai se on hoitajatätiä toteltava ja pulahtaa altaan puolella sitten huomenaamulla :)

Palautuminen leikkauksesta on sujunut hyvin. Haavat ovat siistit ja turvotus poissa. Turvotuksen piti poissa ensimmäisen viikon käytössä ollut GameReady! Kas siinä laite, jota suosittelen vastaavassa tilanteessa oleville! Ainakin omat kokemukset ovat siis positiiviset!Ko laite olisi mahtava myös harjoittelusta toipumiseen, mutta useiden tuhansien arvoisena nuo palautumiset saa hoitaa jatkossakin kylmä suihku, venyt ja jäät :)

Kävellä siis pystyin heti leikkauspäivänä, mutta pariin ekaan päivään en paljoa kotona sohvalta liikkunut. Jalkaa oli hyvä pitää ylhäällä ja paikallaan :) Pientä liikettä nilkkanivelelle kuitenkin annoin heti ensimmäisistä päivistä lähtien. Se teki hyvää sille ja kivutkin oli aina jumpan jälkeen pienemmät. Olympialaiset pitivät myös miehen ihan onnellisena sohvalla :)

Tiistaina ja keskiviikkona, eli alle viikon jälkeen leikkauksesta kävelin jo ulkonakin ihan "normaalisti", eli muksujen leikkimiset sun muut se jo kesti. Kävin myös keskiviikkona sellaisella 45 minuutin köpöttelylenkilläkin :)

Torstaina kävin kokeilemassa kevyttä fillarointiakin ja senkin nilkka otti vastaan ihan muitta mutkitta, eikä mitään takapakkeja siitä ottanut. Sen jälkeen olenkin sitten pyöräillyt ja sen lisäksi jumppaillut kotona ja salilla keskivartaloa ja jo vähän jalkojakin :) Esim. tänäänkin tulin töihin fillarilla :)

Ylihuomenna olisi edessä sitten J. Kankaan vastaanotto FTK:lla. Toivottavasti hänkin on sitä mieltä, että nilkka liikkuu ja parantuminen on hyvällä mallilla.. Ehkä häneltä saan sitten vähän osviittaa myös siihen, että koskahan sitä taas pääsisi juoksemaan :)

Eli hyvin menee, mutta menköön!! Isot toiveet on siitä, että eka lenkki olisi vielä TÄSSÄ kuussa ja siitä sitten alkaa hiljalleen taas juoksukunnon kohotus :) Cant wait... :)

Mutta mutta.. tässä nilkkaa kuntouttaessa aletaan myös samalla tutkia tarkemmin sitä marraskuun magneettikuvissa näkynyttä outoa neste-esiintymää saman jalan takaosassa.. Nämä tutkimukset tehdään Peijaksessa.


Eli siis ensi keskiviikkona 12.3.2014 olisi ultraäänikuvaukset asian tiimoilta. Ortopedi oli näyttänyt kuvia jolekin verisuonispesialistille ja hän haluaa varmistua, ettei kyseessä ole mikään "laskimoperäinen laajentuma".. No jos ultrassa näkyy jotain virtausta tai jotain sinne päin, niin edessä on kai uudet magneetit tai varjoainekuvaukset tai jotain.. MUTTA uskon ja toivon, että kyseessä on vain joku helpommin hoidettava juttu kuin edellä mainitut...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....