lauantai 19. lokakuuta 2013

Kisaraportti: Viikin Viitonen

Vihdoinkin pääsen kirjoittelemaan kisaraporttia!! Jes!!

Ennen tämänpäiväistä rykäisyä, oli edellinen kisani ollut Aktia Cupin viime talven viimeisen osakisa, eli 16.3.2013!! Eli tähän väliin jäi kevyet 7 kuukautta enemmän ja vähemmän vaikea ajanjakso.

Tämän takia olikin aivan mahtavaa lähteä tänään juoksemaan, mutta minkäänlaisia odotuksia ei itse kisasta ollut. Kunhan pääsi taas juoksemaan kilpaa!! Koutsin kanssa pähkittiin, että alle 18 pitäisi silti mennä, sen verran hyvin on treenit viime viikkoina kulkeneet..

No paikalle saavuttuani lähin verkkaamaan kisareitille ja kiersinkin sen kokonaisuudessaan, jotta pääsin sinuiksi viime kerrasta vaihdetusta reitistä.. Mäkiä oli alussa melko reilusti ja lopun vastatuuliosuudet avonaisella peltoaukealla vähän mietityttivät alkuverkkaa hölkätessä..

Lähtöalueella törmäsinkin moneen tuttuun ja tasosta oli selkeästi tulossa kova!! Oli Saavalaista, Stömsholmia, Plantingia ja muita kovia menijöitä :)

Än, yy, tee ja NYT ja siitä lähdettiin liikkeelle. Lähdin rauhassa liikkeelle ja eka kilsa tulikin 3.38, niin kuin toinenkin. Syke ja hengitys pysyi hyvin kuosissa ja juoksu tuntui helpolta. Melko yksin joutui juosta, eikä oikein ihan samaan vauhtiin löytynyt ketään kiriapua.

Kolmas kilsa tuli mäkien jälkeen 3.39. Tähän asti kovaa puhaltanut tuuli ei ollut vielä häirinnyt, mutta sitten saavuttiin peltoaukean reunaan ja kunnon vastapuhuri alkoi puhaltamaan! Siitä alkoi puristus, mutta onneksi varastossa oli vielä hieman voimiakin jäljellä!!

4. kilsa tulikin 3.31 ja edellä menevä selkä alkoi lähestymään lupaavasti. Vikalla kilsalla tultiin sitten ekat 500m vastaiseen ja vikat 500m myötäiseen sen mitä jaloista irti lähti. Vika kilsa tuli 3.26, joten ihan hyvin riitti tänään voimat maaliin saakka ja negatiivinen splittikin tuli juostua :)

Loppuajaksi tuli Asmon iPadiin tarkka 17.55. Ja sitä edellä menevää selkää en saanut kiinni.. maalissa vaihdettiin muutama sana ja onnittelin kaveria. (vasta loppuverkassa sain kuulla Teemulta, että sama herrasmies oli juoksufoorumin björn! Olisi ollut ihan hauska esittäytyäkin, mutta kerkeehän sitä jatkossakin;))

Alla kisan sykkeet, joista näkee myös että vikat pari kilsaa oli vähän räväkämpää menoa kuin ekat 3 :) Tästä kaikki muutkin datat..


Kisassa oli kova taso ja oma aikani riitti vasta 9. sijalle.


1Jani Strömsholm173
2Jouni Virtanen179
3Eero Mäenpää1711
4Lasse Hakulinen1713
5Tony Strömsholm1715
6Petri Saavalainen1736
7Niko Meriläinen1746
8Matti Rousku1751
9Mikko Järvinen1755
10Teemu Planting1819

Eli olipas kivaa olla taas JUOKSKISASSA osallistujana!! Tästä on kiva jatkaa treenejä ja kohti syksyn seuraavia kisoja!! Seuraavaksi Kuivannon kymppi parin viikon päästä ja siitä sitten pari viikkoa enään Aktia Cupin ekaan osakisaan!!

Ja loppuun vielä pitää kehua Viikin viitosta!! Mahtava kisa, joka on kasvanut kovasti jokaisessa osakilpailussa!! Itse juoksin kisan viimeksi n. 1,5 vuotta sitten ja silloin osallistujia n. 20, kun tänään niitä oli 143!!! Kisassa ei jaeta numerolappuja, ilmoittaudutaan paikan päällä, aika otetaan iPadilla, palkinnot jaetaan parkkipaikalla ja reitti on varmasti yksi suomen kauneimmista!! Eli kaikki mukaan, kun seuraava osakisa taas juostaan, näillä näkymin tosin vasta ensi keväänä.. Kiitos Asmo vielä kerran, upean kisan olet saanut aikaan!!

6 kommenttia:

 1. Mahtavaa!

  Tästä se lähtee, maltilla eteenpäin. Kiva lukea tällaisia rapsoja, hyvin pääsi fiiliksiin.

  Pasi

  VastaaPoista
 2. Hyvä Mikko! Kuivannon kymppi on ihan klassikko - erinomainen valinta siis. Pasihan olisi siinä Kuivannon lähellä valmiiksi :).

  VastaaPoista
 3. Vai että lähellä, hmm, pitäisköhän. Kiitos Sanna vinkistä taas, enhän mä edes osannut sijoittaa Kuivantoa kartalle.

  VastaaPoista
 4. Todellakin pitäisi Pasi!! Ja kiitoksia molemmille tsempeistä, rauhallisesti olisi tarkoitus edetä.. Tälläkin viikolla fillarointia oli kilsamääräisesti enemmän kuin juoksua, vaikkakin tuntien mukaan juoksu veikin voiton..

  VastaaPoista
 5. Jes, huippua, että sinäkin pääsit taas kisailemaan. Näitä sun kisaraportteja onkin ollut jo ikävä! :) Kuivannossa nähdään! Ja lenkillä sitä ennen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jeejee!! Täällä ollaan taas :) Oli sitä raporttia mukava kirjoittaakin ;)

   Nyt jalka vähän hellänä, joten rauhallisesti tänään ja huomenna.. Siitä sunnuntain pitkiksestä vielä.. meillä on muksujen synttärit silloin iltapäivällä, joten jos ja kun apuani tarvitaan valmisteluissa, niin täytyy katsoa kuinka aikaisin sitä pitää lenkille herätä :) Mutta katsellaan tätä lähemmin loppuviikosta :)

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....