sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Veteraanien SM-hallit '13


Kisat olisi nyt sitten onnellisesti ohi ja saaliina 1500m hopea ajalla 4.37,08 ja 3000m 5. tila ajalla 10.03,85. Kokonaisuudessaan olen ihan tyytyväinen kahteen starttiini, vaikka kolmellatonnilla tulikin täydellinen kanttaaminen.. 1500m debyytti sujui kuitenkin ihan ok (vaikka silläkääm matkalla en ihan koutsin tavoitteita täyttänytkään (sub 4.30) ;) No sen toki tiesin etukäteenkin, sillä sen verran kova (yli)luotto Akilla taitaa olla meikäläisen kuntooni :)

Kisanumeron hain jo perjantai-iltana, jotta pääsin hieman aistimaan tunnelmaa jo edeltävänä päivänä ja samalla ajattelin, että eipä tarvitse tulla lauantaina niin aikaisin ennen starttia hallille pyörimään (virallinen vahvistus osallistumisesta piti tehdä viimeistään 90min ennen starttia) Tämä kannatti, sillä seurakaverini Sampo tuli lauantaina paikalle n. 60 minuuttia ennen starttia ja sai kilpiujen jotajalta erikoisluvan juosta M35-sarjan kisan ulkopuolella oma juoksunsa.. Harmi sinänsä, sillä Sampon aika olisi oikeuttanut ko sarjan hopeiseen mitaliin...


Lauantaina ennen 1500m kisaa olin lähdössä ulos veryttelemään, kun törmäsin movescountista tuttuihin J. Klasilaan ja T. Myllyyn, jotka olivat juuri tulleet omalta verytteylenkiltään. Siinä muutama sana vaihdettiin ja juteltiin Klasilan kanssa, että mitäs vauhtia sitä meinasi kumpikin lähteä pitämään.. Itse kerroin yrittäväni lähteä 4.30 aikaa tavoittelemaan, eli alusta asti 36 sekunnin kierroksia oli tarkoitus lähteä juoksemaan. Janne sanoi sen olevan hänelle hieman liian kovaa ja hän sanoi lähtevänsä 4.40 aikaa juoksemaan..

Ennen starttia törmäsin vielä J. Maimoseenkin, joka oli juoksemassa 35-v sarjassa, mutta samassa lähdössä kuitenkin. Hän sano että lähtee juoksemaan myös 4.30 aikaa, joten ajattelin että lähden hänen peesiinsä juoksemaan.. No paukusta liikkeelle ja 30-v sarjan voittaja J. Järvelä ja Maimonen lähtivät kuin tykin suusta ja en uskaltanut siihen kelkkaan lähteä.. Eka kierros taisi olla 34 sekuntia ja edellä menijät jo muutaman sekan päässä, joten yksin juoksuksi meni, taas kerran :)

Vauhti pysyi ihan ok kasassa, vaikka ihan 36 sekan kierroksia en saanutkaan pidetyksi.. Klasila juoksi selkäni takana, ehkä 5-10m takana koko alkumatkan ja lähestyi loppua kohti uhkaavasti.. Sain onneksi kaivettua jostain ihan ok 2 vikaa kierrosta ja sain pidettyä miehen selän takana ja varmistettua uran ekan SM-mitalin, joka oli siis hopeinen ja ajalla 4.37,08. Maimonen juoksi muutes M35 sarjan voittoon ajalla 4.30, joten sen selän takana olisi siihen 4.30 päässyt, mutta kun ei jalat riitä, niin ei riitä ;)
1500m Viralliset tulokset
Juoksun jälkeen keuhkoissa tuntui todella oudolta, sellaiselta ei vielä minkään juoksun tai kisan jälkeen ole tuntunut!! Aki tosin varoittelikin tästä jo etukäteen, mutta nyt vasta sen itse sain huomata.. Tonnivitonen vei kyllä mehut jaloistakin ihan kiitettävällä tavalla ja maalissa sitä meni vähän aikaa ihan polvillaan henkeä haukkoen :)

1500m palkintojen jako (voittaja taisi olla loppuverkkaamassa)
Sunnuntaina oli sitten 3000m kisan vuoro. Kävin aamulla verkkailemassa 20min ja venyttelin päälle. Jalat olivat ihan ok tuntuiset mutta silti mietin, että miten edellisen päivän kisa jaloissa tuntuisi...

Ennen kisaa taas jutskailtiin Tuomo Göösin ja Klasilan kanssa, että mitäs vauhtia sitä lähdetään pitämään ja päädyttiin että lähdetään vetämään 39 sekan kierroksia, eli 9.45 loppuaikaan tähtäävää vauhtia. Noo, itse vedin suunnilleen sovittua vauhtia aina 800m asti, joka tuntui jo siinä vaiheessa todella pahalta. tämän jälkeen Tuomo ja Janne painelivatkin ohi ja pysyi kaukana siellä koko loppumatkan ajan.. Itse taistelin maaliin asti loppua kohti hidastuvaa vauhtia, kun taas edellä mainitut kaverit ratkoivat hopea ja pronssimitalit keskenään.. Tuomo otti lopulta Runner's Clubille hopeaa ja Klasila pronssia. Mitsku oli Jannelle jo 3. näistä kisoista, vaikka mies treenaa tällä hetkellä 100km EM skaboihin!! (Mitalit 800m, 1500m ja 3000m matkoilta!!) Tuomo juoksi uransa 3. juoksukilpailun ja sen verran irtonaiselta meno näytti, että miehestä tullaan kuulemaan vielä, sanokaa minun sanoneen :)

Oma kisa siis sujui varsin mollivoittoisesti ja kanttaaminen oli melkoisen täydellinen. Aika 10.03,85 jää kauas tavoitteesta ja kauas myös enkasta, joka siis oli kk:n takainen 9.55,26... No itsellä otti tuo eilinen tonnivitonen sen verran pahasti jaloissa vielä tänäänkin, että en ollut kyllä kovinkaan yllättynyt loppujen lopuksi huonosta juoksustani.. Alla vielä tulokset flopista ;)

3000m tulokset
Summasummarum. Veteraanikisat olivat todella mahtava kokemus ja varmasti tulen jatkossakin tämänkaltaisiin kisoihin osallistumaan!! On mahtava seurailla, kun 80-95 vuotiaat ottavat toisistaan mittaa!! En voisi kuvitellakaan, että itse pystyisin 55 vuoden päästä vetämään esim. 60m aidat?! Kesän veteraanien SM-yleisurheilut jäänee tältä vuodelta väliin, mutta syyskuussa sitä voisi käydä Turengissa kokeilemassa vetskujen SM-maantiejuoksuissa, että miten ne pidemmät matkat oikein kulkee.

Oli myös mahtavaa tutustua uusiin ihmisiin ja saada monelle "netistä" tutulle henkilölle kasvot :) Oli siis mukava tavata Tuomas, Janne, Kati, Jorma ja muut!! Onnittelut vielä Jussille ja Pasille hopeisista mitskuista, niin ja Katille pronssista!! Go Runner's Club, vaikka Pasi ei meitä edustanutkaan ;)
 
Kisojen aikana pääkaupunkiseudulle satelikin mukavasti se 15-25 senttiä valkoista mannaa lisää, joten talvijuoksut jatkuu siis heti huomenna palauttelen merkeissä. No tämä ensimmäinen hallikauteni oli kuitenkin tässä ja nyt alkaa kova valmistautuminen kohti toukokuun maratonia!!

Niin ja alla vielä kuva uran ekasta juoksumitskusta...ja heti SM sellainen ;)

16 kommenttia:

 1. Hyvä Mikko ja tsemii valmistautumiseen toukokuun koitokseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Sanna!! Ja yritetään rikkoa se enkka taas toukokuussa :)

   Poista
 2. 1500m on hallikisojen kuninkuusmatka ;) !! Onnea!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olen kanssasi tämän viikonlopun jälkeen samaa mieltä ;)

   Vähän jäi toi eilinen hyytyminen harmittamaan, mutta omathan noi jalat ja kunto on, ei voi muita syyttää ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitti!! Olipahan outoa juosta noita pikamatkoja.. ei ole raastaminen välttämättä kuitenkaan se mun juttu, eikä varsinkaan sisällä!! :)

   Poista
 4. Onnittelut heinosta juoksuista ja SM-mitalista :)

  T. Santta

  VastaaPoista
 5. Hyvät juoksut sulta !
  Onnittelut mitalista ja nyt hyvän palauttelun kautta tiukka reeni päälle. Maratonilla kajahtaa !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köpiksessä kajahtaa varmasti, mutta kuinka kovaa, se selvinnee vasta maalissa ;)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Tänks!! Viitosella sitten kulkee kesällä ;) Ei sullakaan huonosti hiihto sujunut!!

   Poista
 7. Moi
  Käypä katsomassa sun profiilia eli:
  http://www.tilastopaja.fi/db/fi/atm.php?ID=53802

  epäv, kun ei ole kilpailukalenteri.fi:ssä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anonyymi :)

   Mutta mulle ne oli kuitenkin ihan viralliset kisat, vaikka ei joltain nettisivulta löydykään :)

   Poista
 8. Onnittelut mitskusta! Makeet kisathan noi oli.

  Vaikka en Runner´s Clubiin kuulukaan, niin kyllä mä vähän fanitan. Sillee salaa.

  Pasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Pasi!!

   Ja hei, ainahan sä voit vaihtaa... ja vaihtamallahan asiat yleensä paranee, vai miten se nyt oikein meni... :)

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....