keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Sekametelisoppa

Sen verran on nyt asiaa, että otsikko on varmaankin aika paikkaansa pitävä :)

Aloitetaan vaikka projektin Sub 10000 seconds ekasta viikosta. Sehän sujui juoksullisesti varsin mallikkaasti ja viikkokilsaennätykseni kirjataan viime viikon jälkeen 122,3km!! Viikko sisälsi muuten kevyttä pk-juoksua, mutta tiistaina tein minuutin mäkivetoja matolla ja perjantaina juoksin lahessa n. 5-10cm puuterilumimujussa TV-reipas 10km treenin.

Viikonloppuna tuli juostua muutenkin aika paljon, sillä lauantaille tuli puolipitkä ja sunnuntaille vielä pitkälenkki, niin noi viikkokilsat nousivat enkkalukemiin vähän niin kuin varkain!! Tästä sitten 24 viikkoa progressiivisesti treenimääriä nostaen kohti kakkosella alkavia viikkoja ;) No EI VAAN!! Joku roti silti pidetään tässä(kin) hommassa...

Seuraavaksi voisi puida 29.11.2012 juostun mattotestin tuloksia, joiden analysoidut tulokset saapuivat tuossa menneellä viikolla.

Testitulosten mukaan olen junnannut paikallani koko vuoden, eikä kehitystä kynnyksissä ole tapahtunut suuntaan eikä toiseen.. Olen kuitenkin varma, että olen paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten ja pari viikkoa ennen testiä sairastamallani flunssalla on jotain tekemistä "huonojen" testitulosten kanssa!! Laktaatit sain nousemaan huomattavasti korkeammalle kuin vuosi sitten ja rasvatkin olivat 0,2% alemmalla tasolla kuin vuosi sitten, eli jotain hyvää sentään ;)


Hemoglobiinit oli aika alhaalla myöskin, ollen 136 (vuosi sitten ja normiaali siellä 148 tuntumassa), eli silläkin oli varmasti oma vaikutuksensa.. Olen aloittanut Joulukuun alusta taas rautakuurin ja katsotaan saanko hempat taas hyvälle tasolle alkuvuoden aikana..

Joten mitään hirveitä hätähuutoja ei testin tulos, ainakaan minussa, herättänyt. Eli samaan malliin painellaan treeneissä ja toivotaan parasta :) Usko on siis ensi kauteen edelleen kovalla tasolla!

Sitten kolmantena asiana, mistä on viime päivinä pitänyt kirjoitella on sunnuntaina Urheiluruudussa esitetty insertti suomalaisen kestävyysjuoksun tilasta. Insertti oli kuvattu Vantaan maratonia edeltävänä päivänä järjestetyssä seminaarissa (Suomalainen kestävyysjuoksu ennen ja nyt). Ihan mielenkiintoinen juttu, mutta mielenkiintoisin kohta insertissä oli kun siinä näytettiin kuvaa Vantaan maratonin lähdöstä ja kas kas, kukas se muu siellä muiden mukana jolkotteli kuin minä ;)

(kiitos kuvasta JV)
Siinä se on ikuistettuna meikäläisen "0,29 seconds in fame"!! Numeroiden 380 ja 433 välissä piileskelevä keltapaitainen ja oranssit adiokset jalassa kirmaileva kilpakuntoilija ;) Eli jos telkkarissa puhutaan suomalaisen kestävyysjuoksun nykytilasta ja kuvissa on meikäläinen, niin ei kai tuo tila nyt ihan hälyyttävän huono ole, HÄ?

Ja Aktia Cupin 2. osakisa ja samalla Minni vs. Mikko haaste sen kuin lähenee!! Sääennusteet lauantaille on varsin talviset, mutta minkäs teet.. Kaikkeni tulen antamaan, sitten maalissa tsekkaillaan mihin se riitti :) ja jos ei riittänyt, niin sitten vesijuostaan joku keskiyö Märskyssä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....