maanantai 31. joulukuuta 2012

Blogi- ja treenivuosi 2012

No niin, vedetäänpäs vuosi 2012 kasaan näin blogitekstin muotoon. Ensin hieman tapahtumia vuoden varrelta ja sitten vähän dataa treeneistä :)

Vuosihan alkoi aika kangerrellen, kun akillesjänteeni oli todella kipeä, enkä pystynyt tammi-, helmi- ja maaliskuun aikana käytännössä harjoittelemaan juoksua juuri ollenkaan. Duunin salin kuntopyörä tuli tutuksi ja muutenkin korvaavilla treeneillä mentiin eteenpäin. Tämä ylimääräinen vapaa-aika ajoi minut helmikuun alussa avaamaan tämän bloginkin ja tässä sen "historiallinen" ensimmäinen teksti :)

Onneksi FTK:n A. Hemminki käsitteli mun lukossa olleen nilkkani uuteen uskoon ja pääsinkin sitten maaliskuun lopussa, eli 30-v synttäreitteni aikoihin taas normaalin juoksuharjoittelun pariin!!

Köpiksen maratonille ehdin treenailemaan siis 7-8 viikkoa, mukaan lukien yksi hauskimmista pitkistä lenkeistä ikinä :) Tällä pohjalla Köpiksessä juostu uusi PB 2:51:16 oli positiivinen yllätys ja siitä oli kiva lähteä jatkamaan treeniä kohti kauden päätavoitetta, eli Vantaan maratonia.

Köpiksen loppusuora ja uusi PB 2.51,16
Vantaalle treenatessani perustinkin tänne blogiin projektin "Sub 77 seconds", mikä siis viittasi aikaan joka oli puristettava pois Köpiksen ajasta ennen Vantaata, jotta pääsisin kotikisassani alle 2.50.

Maratonin jälkeen oli pienen lepojakson aika, mutta melko pian sitä pääsi taas hyvän treenin maksuun ja juoksukilsoja tulikin plakkarrin tasaisesti läpi kesän. Kesän aikana mieleen jäi ainakin JV:n 30-v juhlajuoksu ja Joutsan Joutohölkkä. Kesän kovimmat kilsat tuli juostua elokuun aikana (osittain lomalla), kun lukemaksi tuli 453,2 km.

Elokuussa tuli juostua 5 km ja 10 km testitkin, joista tuo 10km jäi kyllä kesken, joten siitä ei tilastokelpoista tulosta saanut puristettua..

Syyskuussa tuli kisailtua Kaisaniemijuoksun puolimaratonissa, josta tuomisina oli PB, eli 1.22,13. Todella mukava tapahtuma ihan Helsingin ytimessä, mutta reitillä silti merta, mäkiä ja hiekkatietä. Alla maalintulo ko kisasta. (ja tässä sama videolla)

Verissä jaloin maaliin ;)
Lokakuussa koittikin sitten kauden päätapahtuma, eli Vantaan maraton. Treenit olivat menneet loistavasti  ja odotukset olivat kovat!!

Ylväänä Vantaan maralla.
(c) Jarno Maimonen
Tuloksena oli kauden toinen PB, eli 2.48,54 ja fiilis oli jälleen kerran loistava!! Samalla projektille 'Sub 77 seconds' saatiin onnellinen ja onnistunut päätös. Tästä oli mahtavaa lähteä jatkamaan treenejä kohti seuraavaa kautta!!

Mutta kauden kisat eivät olleetkaan vielä siinä... tutustuin nimittäin ennen Vantaan maratonia järjestetyssä kestävyysjuoksu -seminaarissa erääseen Minniin, jonka blogia oli toki lukenut jo aiemmin. Seminaarin ja maratonin jälkeen hän haastoi minut täysin yllättäen hauskalta kuulostaneeseen haasteeseen!! Tämä toikin uutta puhtia treeneihin koko syksyksi ja alkutalveksi, kiitos siitä Minnille :)

Lisäpuhtia syksyn treeneihin toi myös Aki Nummela, joka lupasi tehdä mulle treeniohjelmia, eli alkaa mulle ikään kuin koutsiksi. Hänen ohjeillaan tässä ollaan Vantaan maran jälkeen treenailtu ja tarkoitus olisi jatkaa samaa rataa kohti vuotta 2013 haasteita!!

No itse haaste koki pienen takaiskun, kun molemmat osapuolet sairastauivat 1. osan alla flunssaan ja näin haaste lyheni yhden kisan mittaiseksi. Tämä kisa juostiin 15.12.2012 Hakunilan Aktia Cupissa.

Ennen haastetta kävin myös juoksemassa Viikin viitosen aikaan 17.29,6, joka osoittautuikin varsin mukavaksi tapahtumaksi, jonne tulee osallistuttua tulevaisuudessa varmasti uudemmankin kerran!!

Haasteen jälkeen oli väsy ;)
Lopputuloksena haasteesta oli se, että Minni voitti minut 15.12.2012 juostussa Aktia Cupissa 54 sekunnilla (36.20 vs. 37.14), eli meikäläiselle tuli siten talven treeniohjelmaan 1h ja 48 minuutin vesijuoksutreeni, jota en vielä ole tätä tekstiä kirjoittaessa vielä suorittanut...

Vuoden huipensi määräenkka viikko ja siihen päälle korkeanpaikan, tai ainakin korkeantason, leiri Rukalla!! Siellä tuli viikon aikana vietettyä joulua, hiihdettyä reilusti, juostua vähän ja syötyä sopivasti!! Viikkoa häiritsi hieman muksujen vatsataudit, flunssat, korvatulehdukset sun muut, mutta onneksi itse säilyä terveenä ja pystyi muiden avustuksella liikkumaankin riittävästi :)

Nyt on siis akut ladattuna uuteen vuoteen ja kohti vuoden 2013 ensimmäistä projektia, eli Kööpenhaminan maratonia ja sub 10000 sekuntia!!

Sitten loppuun vielä dataa ja käppyröitä movescountista ja muualta koostettuna.
Yllä olevassa on siis kaikki vähänkään liikuntaan tai urheiluun liittyvät treenit mitä allekirjoittanut on viimeisen vuoden aikana tehnyt!

Juoksumäärä on pienenmpi kuin vuonna 2011, mutta jos ottaa tarkasteluun juoksun, fillaroinnin ja hiihdon ja vertaa niitä edelliseen vuoteen, eli 2011, niin...

2012 kilometriä Erotus 2011
Juoksu 3574 km -352 km
Fillari 1956 km + 1207 km
Hiihto 405 km + 375 km

...eteenpäin tässä treenaamisen volyymeissä on kuitenkin menty!! Ensi vuonna nelosella alkava juoksukilometrimäärä muiden lajien kustannuksella, kas siinä hyvä tavoite :)

Jos movescountista ottaa pelkät juoksudatat ulos, niin käppyrät näyttävät seuraavanlaisilta:

Kuvassa näkyy myös kullakin treenialueella käytetty aika. Maksimaalisia harjoituksia ei ole kovin montaa tullut vedettyä ;) Muuten tuo jakautuminen on mielestäni ihan ok. Peekoota suurin osa ja muitakin osa-alueitakin on kuitenkin treenattu!!

Ja loppuun jos heittäisi vielä juoksukilsat viikottain, niin eiköhän tämä yhteenveto alkaisi olla valmista kauraa.. Viikoilla 20 ja 40 olivat siis kauden kaksi maratonia.


Kiitoksia kaikille blogilukijoilleni kuluneesta vuodesta!! Vuosi on ollut tapahtumarikas ja mukava, toivottavasti huomisesta alkava vuosi 2013 on vähintään yhtä hauska!!!

Tulevan kauden tavoitteet tulevat sitten siinä ensivuoden ensimmäisessä postauksessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....