perjantai 12. lokakuuta 2012

Projekti "77 seconds off" loppusuoralla, 2 päivää starttiin!!Viimeinen treeni heitettynä, vikaa tankkauspäivää mennään ja itse kisakin kahden vuorokauden päässä, joten voisi vetää vaikka pienen yhteenvedon siitä, mitä sitä on tullut viimeisten 18 viikon aikana oikein tehtyä..

Kirjaan kaikki treenini Suunnon Movescount -palveluun, joten alla olevat raportit ovat suoraan sieltä otettuja. Movescountiin olen kirjannut kaikki urheilulliset suoritukseni (mm. juoksut, fillaroinnit, kävelyt, luistelut, venyttelyt, jalkajumpat, jopa hieronnat yms..) Viimeisen 18 viikon ajan olen myös laittanut jokaiseen treenin tagin "77secoff", joten sillä oli nuo kaikki treenit helposti saatavilla alla oleviin kuvaajiin!! Kerrankin olin kaukaa viisas ;) Mukana myös muutama omista exceleistä kaivettu graafi ja taulukko.

Kaikki treenit ovat siis myös nähtävillä tämän blogin alasivulla Project 77 seconds off ja sieltä pääsee näkemään myös kaikki yksittäiset juoksut vähän tarkemmin (linkki suoraan Movescountin moveen).
Yllä olevassa kuvassa on nähtävillä kaikki treenitunnit yhdessä pylväsrivissä. Oranssilla on juoksut & fillaroinnit, punaisella lihikset, jalkajumpat ja venyttelyt ja sitten harmaalla taitaa olla hieronnat. Niin, ja sinisellä on luistelut ja melonnat :)

Alla olevassa kuvassa samat tiedot, mutta mukana myös kuljetut kilometrit.. (Huom!! Nuo Training effect ja Syke piirakkadiagrammit ovat sitten ainoastaan juoksusta, koska pidän ainoastaan niissä sykevyötä...)


Jos otetaan vähän tarkempaan katsasteluun pelkät juoksukerrat ja kilometrit. Alla olevissa kuvissa on ensimmäisessä juoksukilsat/viikko ja toisessa Movescountin tiedot pelkistä juoksutreeneistä.

Kuten yllä ja alla olevista kuvista voi päätellä, olen saanut treenailla vammoitta ja muitta ongelmitta koko 18 viikon putken. Olen tyytyväinen myös siihen, että olen treenannut monipuolisemmin, kuin esim vuosi sitten tai keväällä Köpikseen. Uskon sen olevan suurin yksittäinen syy siihen, että suuria vammoja ei ole ollut!! Myös säännöllinen hieronta (kiitos Movelina) ja muu lihashuolto on ollut kiitettävällä tasolla ja omalta osaltaan edesauttanut myös kasassa pysymiseen :)Yllä olevasta Movescountin yhteenvedon kohdasta 'Heart Rate Zones' näkyy myös hyvin havainnoillisesti ajat mitä olen juostessani käyttänyt milläkin eri sykealueella. 

Olen modifioinut tuonne Movescountiin ko sykealueet seuraavasti: 
AerK = 149 ja AnK = 172 ja Max = 189
Easy <129
Moderate 130-152
Hard 153-169
Very hard 170-179
Maximal 180-189

Eli reilusti alle AerK:in ollaan oleskeltu leijonan osa ajasta, mikä on kuitenkin se harjoittelun kivijalka!! Toisaalta tuolla AnKin päällä olellut minuutit jäävät melko vähäisiksi, joten ehkä siellä riittäisi vähän parannettavaa?! Pitäisi ehkä juosta kovemmat vedot vielä kovempaa, sillä usein ne jäävät kuitenkin tuon AnK:in alapuolelle. Katsellaan sitten seuraavan projektin yhteenvedossa, että missä mennään silloin ;)

Mutta summasummarum. Projektin harjoittelusouus on mennyt suunnitelmien mukaisesti ja odotukset ja maratonluotto sunnuntain kisaa kohtaan vaan kasvaa ja kasvaa!! Nyt on siis kaikki työ kisan eteen tehty (no okei, vielä on muutamat hiilarigrammat kupuun tämän päivän aikana ahdettava), joten sunnuntaina voi sitten nauttia työn hedelmistä! Tämä siis ainoastaan jos treenini ovat alkaneet kantamaan hedelmää ;)

Huomenna voisin heittää tänne vielä viime hetken fiilikset ja odotukset kisaan, niin ja viime hetken sää ennustuksetkin!! Tällä hetkellä kisasää näyttää ihan ookoolta!! Se on sortsikeli sanon minä...

PS. Alla vielä muutamia kuvia menneiltä viikoilta ja matkan varrelta kohti Vantaata...

Joutohölkässä haettiin alimatkoille vauhtia...9,2km & 32:58
Vitosen enkka!!

Kaisaniemen puolikkalla maalintulo
The Mibot ;)

Sätran (SWE) leiriviikon treeniolosuhteet olivat mahtavat!!

Pitkänlenkin jälkeen uudet Sky speedit saivat ihan uuden ilmeen!!
(Reitti vanhemmilta Ahtialasta broidin luokse Hollolan kirkonkylille..)
Tankkaussafkoja yhes koos...

6 kommenttia:

 1. Hyvä Mikko!

  Hauskaa on ollut seurata blogiasi, treenejä ja fiiliksiä! Nyt vielä "project 77 seconds off" kunnialla loppuun! Joutuu ehkä tulla väijymään ihan paikan päälle! TSEMPPIÄ SUNNUNTAILLE!

  t.mankku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Mankku!! Toivottavasti projektin loppu sujuu yhtä hyvin kuin alku :)

   Ehkä me nähdään sitten Tikkurilassa!! (ja Berliinissä 2013;)

   Poista
 2. Tsemppiä ! Huomenna tärähtää ! 2.45 !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei tärähdä, mutta olisin hyvin tyytyväinen jos menisi reilusti alle tavoitteen, eli 2:50!!

   Poista
 3. Hehe! Aikamoista dataa!
  Annas kun arvaan: Olet insinööri?

  T. Sahaaja

  VastaaPoista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....