tiistai 25. syyskuuta 2012

Tapering, tapering...

No niin, se olisi sitten kolmanneksi viimeinen viikko menossa ja tän viikon alussa Bakkenin ohjelmassa alkoi vaihe nimeltä "Tapering"!! Sille ei oikein hirveän hyvää suomennosta ole mistään löytynyt, joten itse kutsun tätä vaihetta "Taperointi" -vaiheeksi :)

Viime viikon treenailin vielä ihan normaalisti ja lauantaina juoksin tämän projektin pisimmän lenkin, 39,44 km. Juoksin alun (2h55min) todella rauhallisesti, keskisykkeen ollessa 125 ja sitten loppuun otin 15 min kisavauhtisen tai no, oikeastaan juoksin kisasykkeillä (avg 159) ja tsekkailin sitten vasta lenkin jälkeen vauhteja (loppunosto @ 3:53/km). Juoksu tuntui koko lenkin ajan todella helpolta, jopa tuon loppunostonkin aikana, joten todella hyvät ja luottavaiset fiilikset jäi lenkistä!! Ja todella nopeasti tuosta palautukin, sillä ihan hyvin olisin voinut sunnuntainakin lähteä lenkille, mutta oli pakko edes yksi lepopäiväkin pitää viikossa :) Tällä hetkellä kuuluisa Maraton-luotto on melkoisen korkealla tasolla!!

Tälle viikolle olisi tarkoituksena juosta 4-5 lenkkiä, joista 1 terävä, yksi vähän pidempi ja sitten pari-kolme kevyttä n. 1h kestävää lenkuraa. Näistä on jo yksi takana, joten melkoisen rennolta viikolta vaikuttaa noiden määräviikkojen jälkeen!! Mutta hyvähän sitä on vähän ennen kisaa rauhoittaakin ;)

Ensi viikolle sitten 3-4 treeniä ja vikalla viikolla sitten KISAVIIKOLLA enään pari treeniä, tankkausta ja sitten mennäänkin Tikkurilan kaduilla niin että tuntuu!!

Vähän jo tuossa luonnostelin Vantaan vauhtitaulukkoa käteen tulostettavaksi ja versio 0.1 sisältää väliajat 5km välein vauhdeille (suluissa loppuajat) 4:01/km (2:49:29), 4:00/km (2:48:47) ja 3:58/km (2:47:22). Mutta tuota taulukkoa pitänee sitten päivitellä taas lähempänä kisaa... Uskoisin, että kisaan otetaan mukaan vasta tuotantokypsä versio, eli versio 1.0 ;)

Tuota lauantain pitkää juostessani päätin myös, että tänä syksynä lähden joku kaunis syysaamu hölkkäilemään jonkun oikein pitkän lenkin!! Oli se sitten 50km, 5h, 60km, 6h tai sitten saman tien niinpitkään kun huvittaa, niin se selviää sitten syssymmäällä :) Mutta tuollainen päähäni juolahti, kun olin hölkkäillyt 2:50 ja olisin voinut jatkaa vaikka kuinka pitkään!! Ja juoksin muutes tuon aamulenkkinä, ennen aamupalaa ja mukana pelkkää vettä, joten uskoisin että hyvin valmistautuneena voisi jaksaa paljonkin pidemmälle...

Palaillaan taas asiaan...

-TJ19-

4 kommenttia:

 1. Hei Mikko,

  hyvältä näyttää harjoittelun suhteen :)! Sinulla on mukava ja positiivinen blogi.

  Oma maraton-luottoni Vantaata kohti ei ole kovin korkealla, koska koko vuosi on ollut hieman vaikea ja aivan liian ailahteleva. Mutta jospa se hyvä päivä osuisi sunnuntaille 14.10.

  Juoksufoorumin puolella kommentoit yhteislenkkiämme lauantailta (Pasi, Teemu, Hietsu ja minä). Itse olen aktiivinen keräämään pojat ympärilleni moniin treeneihin - juoksen itse asiassa tosi harvoin yksin. Olet toki tervetullut porukkaan mukaan! Tältä syksyltä yhteistreenit ovat kuitenkin nyt luonnollisesti jäämässä tauolle: juoksemmme kukin maratonin ja pidämme sen päälle ns. ylimenokauden.

  Hietsun kanssa olemme kuitenkin jo suunnitelleet marraskuulle pitkäkestoista, rauhallista juoksuvaellusta. Todennäköisesti menemme kiertämään "Montrailin" eli Reitti2000:n noin 55km:n mittaisen silmukan Nuuksiossa. Jos siis pitkä lenkki maastossa kiinnostaa, niin pysytään kuulolla. Mutta Vantaa on hoidettava ensin alta pois :).

  Onnistunutta taperingia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna.

   On kivempi kirjoittaa positiivisesti, kuin että valittaisi koko ajan jostain :)

   Arvelinkin, että tuo teidän lauantain lenkki oli tuommoinen viimeinen kovempi pitkä ennen Vantaata ja sen jälkeen on itsellekin merkitty lepojaksoa ohjelmaan, joten katsellaan tätä sitten syksymmällä/alku talvesta. Toki yhteislenkki voisi olla joku muukin kuin yli 30km kiihtyvä :)

   Musta alkoi tuntumaan, että mun ylipitkälenkki tulee olemaan teidän kanssa tuolla Montraililla!! Mahtava idea ja matkakin on sopivan haastava!! Eli voitte laskea mut messiin, kunhan se ei ole la 3.11, koska silloin on kalenterissa isolla punakynällä jo merkintä ;)

   Palaillaan asiaan viimeistään Vantaalla!! Tsemppiä myös sun viimeisten viikkojen valmistautumiseen!!

   Poista
 2. Hei Mikko,

  voin luvata, että Montrailimme ei ole vielä 3.11. Itse tähyilisin mieluummin marraskuun loppupuolelle, mutta pitää tietysti hieman kuulostella lumipeitteen saapumista. Olen juossut sen kerran aikaisemmin, pari vuotta sitten. Reitti on tosi mukava ja vaihteleva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä :)

   Sitten vaan toivotaan, että lumet tulee tänäkin vuonna vasta sitten joulukuussa!!

   Ja on myös hyvä, että tuo on sun toinen kerta, niin ei tarvitse lähteä ihan ummikkona tuonne Nuuksion metsiin :)

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....