maanantai 30. heinäkuuta 2012

Ja taas sorvin äärellä!!!

Lomat on lusittu ja työt aloitettu! Eletään siis henkisesti raskasta aikaa :) Onneksi mulla on vielä yksi kesälomaviikko, joka alkaa 3 viikon kuluttua!! Se pelastaa vähän tätä fiilistä!! Toisaalta työmatkaliikkujana pääsee helposti treenaamaan 2 kertaa päivässä, ilman mitään aikataulusäätöjä, joita taas lomalla joutuu aina tekemään ;)

Lomalla tää bloggailu jäi kahteen kirjoitukseen, anteeksi siitä!! Mutta lupaan parantaa tapani ja olla ahkerampi tästä eteenpäin!!

Edellinen kirjoitus koski näköjään Joutsan Joutohölkkää. Se oli kerrassaan mahtava tapahtuma ja aion osallistua ko kisaan tulevaisuudessakin, jos vain aikataulut sun muut natsaa!! Joutohölkän jälkeen olen saanut treenailtua terveenä pari laadukasta ja määrällisestikin hyvää treeniviikkoa! Eilen päättyneellä viikolla tuli juostua jopa uusi yhden viikon määräennätys, joka kirjataan nyt 115,17 km!! Ja mikäs mukavinta, mulle jäi sellainen fiilis, että enemmänkin olisi voinut treenata!!

Eilen aamulla juoksin Olympiahenkisen 3h:n pitkiksen. Kovien ukkosien jälkeen ilmassa oli happea ja aurinko paistoi, joten mikäs siinä oli jolkotellessa!! Reittinäkin oli varsin mieluisat keskuspuiston tiet ja polut!! Juoksin itseasiassa kotiovelta, keskuspuiston kautta, Paavo Nurmen patsaalle Olympiastadionin kupeeseen ja sieltä samaa reittiä takaisin. Lopussa kiersin vielä n.5km sakkolenkuran, jotta koutsin määräämät 180min tulisi täyteen!! Alla kuva itse patsaasta (kuva ei ole omani, vaan löysin hyvän ja eilistä säätä muistuttaneen kuvan googlesta...)Seuraamassani Marius Bakkenin treeniohjelmassahan on nuo 2,5h - 3,5h:n pitkät lenkit muutamaa poikkeusta lukuunottamatta juoksu-kävely -treenejä!! Prosentit juoksun ja kävelyn välillä on ohjelmassa annettu 70/30 tai 80/20 alussa jopa 50/50. En ole ennen "jaksanut" paljoa noissa pitkillä lenkeillä kävellä, vaan juossut yleensä aina tuon määrätyn ajan, mutta nyt parina kertana olen kokeillut 14min juoksua - 1min kävelyä jaksotusta ja se on kieltämättä tuntunut tosi mukavalta!! Näin juostessa nuo prosentuaaliset osuudet taitavat olla 93/7 tai jotain sinne päin..Tällä viikolla ajattelin kokeilla myös 19min/1min ja 24min/1min jaksotusta, jotta tulee vähän progressioita eiliseen (tai sitten juoksen koko matkan...)

Päivitin myös tuon 77secoff- projektin viikotkin kuntoon!! Nyt mennään siis viikolla 5/15, joten jos lineaarisesti ajatellaan, niin maratonaikani olisi pitänyt tippua n. 25 sekkaa noiden ekan 4 viikon aikana!! Jos fiilispohjalta tilannetta arvioidaan, niin sanoisin, että näin onkin tapahtunut! Täytyypäs vetää vaikka jonkinnäköinen väliaikaraportti tämän viikon jälkeen, kun ohjelmasta on tasan 1/3 takana..

Palataan taas siis asiaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....