torstai 7. maaliskuuta 2019

Kausi 2019 - missä mennään ja mitä on edessä, ehkä :)

Paaaaljon on taas vettä virrannut Vantaanjoessa sen aikana, kun viimeksi olen tänne blogin puolell mitään kirjoitellut.. Toinen blogini lukijoista kysyi tuossa muutama päivä sitten että koskas aion kirjoitella kevään maraton projektistani... joten kai se on nyt vaan jotain rustattava tännekin puolelle :)

Alkuvuosi on mennyt treenien ja muun elämän kanssa vauhdikkaasti ilman sen suurempia loukkaantumisia tai muita isoja mullistuksia. Olen päässyt harjoittelemaan San Sebastianin jälkeen melko normaalisti ja nyt on tosiaan tavoitteena vetää kahden maratonin vuosi, ensimmäinen sitten kauden 2012 :D

Kävin jopa testauttamassa omat kynnystasot Pajulahden matolla! Anakynnys majaili Tammikuussa 3.35/km vauhdissa & 161 sykkeissä, kun taas Aerobinen kynnys oli 4.13/km & sykkeellä 133. Eli vuoden alussa ei enkkakunnossa oltu, mutta ei kaukanakaan siitä. Täytyy käydä uusimassa testit kesällä ja katsoa missä mennään silloin...

Pajulahden testipenkissä 18.1.2019
Coach-Nummela ei ole enään tehnyt ohjelmia San Sebastianin jälkeen (loooong story ;), joten olen ollut tässä "omillani" ja hakenut vähän raameja harjoitteluun mm. Renato Canovan, Marius Bakkenin ja Sweat Eliten artikkeleiden kautta kohti Toukokuun Prahan Maratonia (juostaan sunnuntaina 5.5)

Tarkoituksena on siis juosta tänä vuonna niin Prahan, kuin Berliin maratonit. Tätä tekstiä kirjoittaessani, kevään Prahan maratoniin on alle 9vk aikaa, joten se projekti on tässä jo ollut pidemmän aikaa käynnissä.

Olen tosiaan hakenut treeneihin rytmiä ja teesejä Canovan, Bakkenin ja Sweat Eliten aivan mielettömien artikkeleiden kautta. Varsinkin Canovan teesit tkiinnostaa ja olenkin "kopioinut" joitain hänen urheilijoiden tekemiään treenejä tässä menneinä viikkoina. JA tottakai mukana on paljon myös Coach-Nummelan perintönä tullutta "osaamista" :)

Tässä pari (I & II) esimerkkiä Canovan harjoittelumetodeista ja muutamia esimerkkiohjelmia hänen juoksijoiden valmistautumisesta maratoneilleen.

Ihan samoihin vauhteihin en ole vielä päässyt, mutta prosentuaalisesti omasta tavoitemaravauhdista (3.47/km) olen vetänyt noita treenejä peilaten noihin Eliittijuoksijoiden treeneihin. Tosin nuo on juostu 2400m korkeudessa mäkisessä maastossa ja itse vetelen niitä matolla tai Vantaan kaduilla, joten "ihan sama" effort ei ole kyseessä kuitenkaan :)

Viime viikolla kokeilin jopa Canovan "Special Block" päivää, missä vedetään kaksi kovatehoista treeniä 3 - 3,5h välein samana päivänä. Itse vedin aamulla Myllyssä 1+2+3+3+2+1k/200m ja sitten perään matolla 6x6min + 3 x 2min treenin.

Liikuntamyllyssä Block päivän aamuna :)
Täytyy sanoa että oli mielenkiintoista kokeilla moista ja tuntui että tuollainen päivä potkaisi ihan kivasti, kun alle ja päälle otti todella kevyitä päivä useampia. Täytyy yrittää toistaa tuo blokkipäivä vielä kerran tai pari ennen Prahaa...

Mutta siis treenit kulkee ja tuntuisi ihan siltä, että jopa nousukuntoa pukkaisi, pitkästä aikaa!! Kävin tuossa pari viikkoa sitten myös Keliakia-kontrollissa (gastroskopia) ja se näytti hyviä tuloksia! Nukka on palautunut normaaliksi, joten täatä eteenpäin pitäisi hivenaineiden ja muiden imeytyminen olla täysin toisella tasolla kuin vuosi sitten (ja kuka tietää kuinka monta vuotta ennen sitä...). Seuraillaan tilannetta ja toivotaan että hyvä tilanne on nyt jatkuva :)


Tästä olisi tarkoitus jatkaa tätä hyvältä tuntuvaa juttua, eli treenaamalla monipuolisesti ja hyvin rytmittämällä sitä kohti Prahan maraa. Tarkoituksena on saada kovia, pitkiä maraton-key session treenejä alle ja saada se huippukunto osumaan kerrankin sinne maratonin lähtöviivalle! JA toivottavasti siinä samalla väistellä luunmurtumat ja nilkan pyörähtelyt muutamaa viikkoa ennen kisaa :)

Alle 9vk aikaa ja lupaan kirjoitella vielä kuulumisia ennen kisaa, ehkä!

CIAO!

2 kommenttia:

  1. Alle kaksi viikkoa maratoniin! Mitä kuuluu? Ollaan nähtykin, mutta en ole ehtinyt kysymään :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Sanna. Isossa flunssassa tässä ollaan tällä hetkellä, joten ei kovin suuret odotukset ole Prahan suhteen.. Syssymällä sitten päätyyn asti ilman ongelmia, ehkä :D

      Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....