torstai 17. marraskuuta 2016

#RHvamosValencia - KISAVIIKKOraportti 16/16 ja lyhyt kisaennakko

Nyt joku voisi sanoa, että kaikki on nyt tehty maratonkunnon eteen, enään voi tyhmyydellä pilata hyvän valmistautumisen.. Huomenna aamusta oma nokka ja norjalaiset siivet Oslon kautta kohti kisapaikkoja :)

Tankkaus on jo hyvässä vauhdissa ja tällä kertaa yritän tankata viisaammin kuin edellisillä kerroilla, jolloin kroppa ja varsinkin vatsa on jämähtänyt todella pahasti. Vaikkakin kisoissa on tankit olleetkin täynnä, niin ei se optimaalista ole ollut missään nimessä! Tällä kertaa olen tankannut käytännössä gluteiinittomasti ja varsin pienin kerta-annoksin ja samalla ns. omaa normaalia ruokavaliota mukaillen. Esim. joka aamuista tattari-hirssi-marja-raakapuuroa en ole jättänyt pois :) Kuitenkin olen hiilarit laskenut niin, että 9-10g/painokilo olen saanut tankattua vuorokauden aikana.

Keskiviikkoaamusta paino oli 69,2kg, joten keveimmässä kunnossa koskaan pääsen sunnuntaina viivalle, kävi tässä tankkauksessa mitä tahansa :D

Kisaviikko on muuten mennyt varsin kivuttomasti omalla "painollaan". Ma kevyt lenkki Hietalan Jannen kanssa ulkona lumessa. Tiistaina viikon ainoa terävämpi treeni Liikuntamyllyssä kulki varsin kevyesti ja maratonluotto nousi taas muutaman pykälän ylöspäin.

Keskiviikkona kevyttä matolla, koska loska. Tänään torstaina on menossa lepopäivä sisältäen kuitenkin aamuvenyttelyt, foamrolleria ja ehkä illalla urheiluhierojavaimon kevyen hieronnan (?) Huomenna aamulla sitten tosiaan lento Oslon kautta Alicanteen ja sieltä satku seurakaverin kyydillä Valenciaan ja kisapaikalle.

Tämä 16-viikon projekti on kieltämättä mennyt enemmän kuin hyvin. Jos katsoo koko vuotta, niin viimeiset 16 viikkoa ovat treenin (ja juoksun) puolesta olleet ehdottomasti parhaat 16 viikkoa, mitä koko vuonna on ollut. Alkuvuodesta oli vielä varovaista akilleksen kanssa ja oli siellä 1/2 Triathlonista tulehtunutta lonkankoukistajaa kesällä, muutama flunssa ja vatsatauti, mutta viimeiseen 16 viikkoon ei käytännössä ole ollut mitään ongelmia! (koputtelen tässä puuta, jotta jatkuu vielä sama meno sunnuntaihin asti :)

Juoksukilsat 2016
Jos Movescountista tsekkaa treenimäärät viimeisten 16 viikon ajalta (sis. myös kisaviikon) saadaan alla olevat datat:


Eli projektin aikana olen juossut noin 50% tämän koko vuoden juoksukilsoista :) ja tästä puuttuu vielä tulevan viikonlopun valmistavat hissuttelut ja sunnuntain kisan kilometrit. Niin ja Afterrunit myös ;)

Tällä kaudella on tullut juostua myös ennätykset 3000m (9.47,47), 5000m (16.37,9), 10km (katu) (35.15) ja puolimaratonilta (1.15.55), jotta olisihan se kiva täydentää tuo värisuora vielä sillä maratoninkin uudella ennätyksellä!

Oma ennätyshän on kahden vuoden takaa Berliinistä ja silloin kello pysähtyi aikaan 2.44.32. Tuota ennätystä lähdetään nyt sitten Valencian kaduilla jahtamaan ja virallinen tavoite on liittyä sub2.40 klubiin! Okei, enkkaankin olisin tyytyväinen, mutta nälkä on kasvanut syödessä.. Treenivauhdit ovat olleet sen suuntaisia, että 2.40 pitäisi onnistua, mutta ikinähän sitä ei maratonista tiedä. "Kunto" siihen riittää, mutta toivottavasti kaikki muu mikä asiaan vaikuttaa ei sitä tavoitetta murenna.

Yksi niistä on sää. Alla tämän (torstai) aamun ennusteita eri sääpalveluista. Aika tuuliselta ja lämpimältähän tuo täältä loskan keskeltä näyttää :) Jos tuulee, niin täytyy lähteä vaikka Salosen Tuomon ladonovien taakse piiloon ;) Paitsi siinä tapauksessa vauhtikin on sitten jo lähempänä 2.2x loppuaikaan tähtäävää vauhtia kuin 2.40 :D

yr.no ennuste

Forecan ennuste
Sitten pientä ennakkoa itse kisasta. Nyt, kisaviikon torstaina, maratonluotto on siinä vaiheessa, että ajattelen lähteä alussa 3.45/km vauhtia (tasaisella vauhdilla 2.38.14) ja katsella sitten mihin asti jalat kantaa :) Tästä kovemppaan vauhtiin en usko kykeneväni millään ja näin aloittaessa jäänee pieni hyytymisvara vielä tohon 2.40 alitukseen :) Katsotaan muuttuuko mieli vielä kisapaikoilla, mutta tässä siis tämän hetken fiilikset :)

Omia pulloja ei Eliitin ulkopuoliset juoksijat saa Valenciassa jättää, joten järjestäjien Powerrade-juomalla ja vedellä mennään tämä kisa. Matkaan otan muutaman geelin ja poimin matkalla myös järjestäjien geelit 18km ja 30km pisteiltä. Näillä mennään.

Reittiprofiili ei nyt ainakaan "paperilla" puolla negatiivisen splitin juoksemista, mutta katsotaan kuinka on pystynyt alun flatin pystynyt passailemaan ja kuinka hyvä voimaisena sitä pääsee tuolta 33km korvilta "laskettelemaan" maaliin :D


Kisaan on lähdössä melko kovan luokan Eliittikin! Esim G. Mutai on viivalla miehissä ja on siellä samassa sarjassa myös eräs A. Nummelakin jahtaamassa alle 2.20 aikaa, vaikkakaan täällä Eliitin virallisilla listoilla ei nimeä näykään :) Ja niinkuin edellä jo vähän siihen suuntaan mainitsinkin, niin maraton debyytin tekee myös maileri Salosen Tuomo! Tuleeko samantein sub 2.30?? Mukana myös Järvenpään Jarkko, joka yrittää rikkoa arvokisarajaa 2.16.

Tässä vielä kisaviikon datat torstaihin asti, Viikon kuva ja pieni veikkaus molemmille blogini lukijoille:

Viikko 46 (14.11.16 - 20.11.16)
[week16/16 & KISAVIIKKO!!!]
ma 14.11
aamu:
Juoksu 11,54km [Pk-kevyt + vedot[kevyt: 50.45/avg117/4.47/km]

ti 15.11
aamu: 
AV + [2k + 3x1k/3min] + LV yht. 14,20km [Ratatreeni[2k@3.49/km + tonnit 3.35-3.1-3.23]

ke 16.11
aamu:
Juoksu 8,95km [Pk-kevyt + vedot[kevyt: 35.00/avg119/4.36/km]
30min lihaskunto [core] & huolto

to 17.11
Lepopäivä :)
(sis. 30min venyt ja foamrollerit)
pe 18.11
[Lento kohteeseen] 

la 19.11
[Breakfast Run 5k + 1km kisavauhtia]

su 20.11
Valencia Marathon #RHvamosValencia

Viikon kuva: Tiistain hallirallattelun jälkeen pieni some asettelu ;)
KISAVEIKKAUS: 
Veikkaa meikäläisen sunnuntain loppuaika (nettoaika). Pääpalkintona laku.

Vastaukset voi jättää alle kommenttikenttään. Kaksi vuotta sitten Veltheimin Jouni "veikkasi" loppuajan 10 sekunnin päähän, joten odotan oikeaa vastausta häneltä myös tällä kertaa :)

Palataan asiaan sitten kisaraportin muodossa. Yritän jotain kirjoitella jo paikanpäältä, mutta laajemman raportin kirjoitan sitten vasta kun olen muutaman päivän päässyt kisaa analysoimaan :)

21 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hyvin toimii! Lisätään tähän I. Sivenin avausveikkaus Twitterin puoleta:

   2:38:14

   Poista
 2. Kaava on 2xpuolikkaan aika + 10min eli Vantaan puolikkaaseen peilaten 2.41.50. Se oli kuitenkin harjoittelun keskellä juostu, joten veikataan 2.39.52.

  Juokseeko Tuomo Salonen oikeasti maratonin?

  VastaaPoista
 3. 2:37:59 tai lähe poika lusimaan ;)

  VastaaPoista
 4. Toivoisin että 2:39:29, eli sekunnin ennätystäni hitaammin :D
  Mutta veikkaan vaikka 2:38:00

  VastaaPoista
 5. 2.42.22 kun kerran veikkaillaan. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. Sehän on selvää että alle 2.40 menee, mutta kuinka paljon? Veikkaan A-luokan tulosta, eli 2.37.59

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A-luokka olisi uusilla taulukoilla näköjään 2.30... http://www.yleisurheilu.fi/sites/default/files/tulospisteet_2016_2.pdf

   Poista
 7. 2:39:39. Tsemppiä maratonille! Kurkkaapa Pariisin tuuliennusteita, niin nuo Valencian ennusteet alkavat näyttää aika mukaville :D

  VastaaPoista
 8. Veikkaamaan kun lähdetään, heitän vaikka 2.39.18, mutta aina saa juosta kovempaa! :) Tsempit matkaan!

  VastaaPoista
 9. Tsemppiä! Juoksuiloa- ja asennetta! Muista, onni suosii rohkeaa!

  2.39.37

  VastaaPoista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....